nieuws

Celstraf voor oplichten horecagroothandel

Bedrijfsvoering

Een 48-jarige man uit Gieten is veroordeeld tot acht maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, voor het oplichten van een horecagroothandel en een autobedrijf. De man, die vorig jaar een snackwagen in zijn woonplaats begon, bestelde bij de groothandel terwijl hij wist dat hij nooit kon betalen omdat hij op een faillissement afstevende.

Celstraf voor oplichten horecagroothandel

Vorig voorjaar begon de man met zijn snackcar en bestelde voor enkele honderden euro’s bij de groothandel die hij netjes betaalde, meldt de website Drenthe Journaal. In juli en augustus bestelde hij in totaal voor €5000 terwijl hij toen al wist dat hij op een faillissement afstevende en de spullen nooit zou kunnen betalen. Ook lichtte hij een autobedrijf op door niet af te lossen op een gekochte auto.

Het strafblad van de man staat bol van oplichtingszaken. Hij zit momenteel een eerder wegens oplichting opgelegde straf uit.

Reageer op dit artikel