nieuws

Celstraf geëist na Febo-roof

Bedrijfsvoering

Voor een overval op een vestiging van Febo en een Chinees restaurant in Purmerend eerder dit jaar heeft de officier van justitie vier en drie jaar celstraf geëist. De horecabedrijven waren in het slachtoffer van twee overvallers uit Purmerend.

Celstraf geëist na Febo-roof

De Febo-vestiging werd op 18 augustus overvallen. De oudste verdachte, een 32-jarige man, heeft de overval bekend. Een andere 27-jarige verdachte vertelde aan de rechter dat hij niet wist dat zijn kompaan een overval wilde plegen.

‘Ik werd erdoor verrast, maar ik ben niet mee naar binnen gegaan. Ik heb niet gedaan’, meldde de 27-jarige verdachte. Een week later werd een Chinees restaurant het slachtoffer van de twee overvallers.

De officier van justitie eiste een celstraf van vier jaar voor de 32-jarige dader en een celstraf van drie jaar voor de 27-jarige rover. De rechter doet 24 december uitspraak.

Reageer op dit artikel