nieuws

Camerahelm pizzakoeriers stopt overvallers

Bedrijfsvoering

De camera’s op helmen van koeriers van de Emmeloordse pizzeria Da Enzo werpen hun vruchten af. Sinds de invoering zijn de bezorgers niet meer overvallen. Dat zei restauranteigenaar Enzo Scamacca woensdag.

Camerahelm pizzakoeriers stopt overvallers

In de eerste vijf maanden van dit jaar werd zes keer een overval op een pizzakoerier van Da Enzo gepleegd. Het Emmeloordse bedrijf X-Sportscam kwam eind mei op de proppen met de minicamera’s, die met een knop op het stuur van de brommer zijn in te schakelen. Scamacca: ‘En nu hebben we geen enkel probleem meer.’

Wassili Birbilis van X-Sportscam zegt dat er door het succes bij de pizzeria veel belangstelling is voor zijn camera’s van 21 millimeter. ‘Ook internationaal, en niet alleen van restaurants en pizzabedrijven met een bezorgdienst. De politie gebruikt ze sinds kort ook, bijvoorbeeld in Den Bosch.’

De agenten gebruiken ze op de mountainbike, in de auto en te paard, vertelt Birbilis. ‘Of ze lopen er gewoon mee rond en maken opnames. Die beelden kunnen helpen bij hun onderzoek.’

Reageer op dit artikel