nieuws

Cafetariaovervallers Tiel en Groningen gepakt dankzij DNA

Bedrijfsvoering

Zowel in Tiel als in Groningen zijn overvallers opgepakt omdat zij DNA-sporen achterlieten in de cafetaria. Sporenonderzoek leverde een match met de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Cafetariaovervallers Tiel en Groningen gepakt dankzij DNA

Een 18-jarige man uit Tiel is aangehouden voor een overval op een cafetaria in zijn woonplaats. Bij deze overval op 24 februari 2010 werd een medewerker onder dreiging met een vuurapen gedwongen geld af te geven. Sporenonderzoek leverde een DNA-monster dat een match opleverde met een monster in de databank van het NFI.

Ook in Groningen DNA-match

In Groningen is een 20-jarige man opgepakt voor overvallen op twee eetgelegenheden, waaronder een cafetaria, in die plaats. Hij is gearresteerd in de gevangenis waar hij vastzit voor een aantal straatroven. De overvallen werden in september en oktober gepleegd door twee man, net als in Tiel onder bedreiging met een vuurwapen. Ook hier werd DNA gevonden dat matchte met dat van de verdachte in de databank van het NFI. De opgepakte verdachte is een notoire overvaller. De politie is nog op zoek naar de tweede dader.

Reageer op dit artikel