nieuws

Cafetariahouder ontsnapt aan hoge boete

Bedrijfsvoering

Cafetariahouder Jab Gabris van Vork Amersfoort is aan een hoge boete ontsnapt. In plaats van 5000 euro hoeft hij slechts 200 euro te betalen aan de gemeente Amersfoort.

Cafetariahouder ontsnapt aan hoge boete

Gabris kreeg een boete van 200 euro nadat de gemeente in november vorig jaar constateerde dat hij, zonder vergunning, vlaggenstokhouders aan de gevel had gemonteerd. Voor elke dag dat de houders zouden blijven zitten zou daar nog eens 200 euro bij komen, met een maximum van 5000 euro. Bij een tweede controle op 25 januari zaten de houders er nog steeds. De gemeente legde de cafetariahouder daarom de maximumboete van 5000 euro op.

Beroep
Gabris ging in beroep. Hij beweerde dat hij de houders tussentijds heeft weggehaald en alleen weer had geplaatst om op de trouwdag van Maxima en kroonprins Willem Alexander te kunnen vlaggen. ‘Ze zijn in de tussentijd niet komen controleren dus hebben geen bewijs’, zegt de cafetariahouder triomfantelijk in de editie Amersfoort van het Algemeen Dagblad.

Een gemeentewoordvoerder acht het ondenkbaar dat de houders tussentijds zijn weggehaald maar geeft toe dat wegens gebrek aan bewijs de boete is teruggebracht tot 200 euro. Hij waarschuwt tegelijkertijd dat de wijze van controleren wordt aangescherpt.

Reageer op dit artikel