nieuws

Cafetariahouder doet overvallers vluchten

Bedrijfsvoering

De 34-jarige cafetariahouder van De Hoed aan de Rapenburgerschans in Nieuwegein reageerde donderdagavond zo koelbloedig op twee gewapende overvallers dat het tweetal de benen nam.

Cafetariahouder doet overvallers vluchten

Rond 22.10 uur kwamen twee jongens met een shawl voor de mond de cafetaria binnen. De cafetariahouder en een 18-jarige medewerkster werden met vuurwapens bedreigd. De overvallers eisten geld. Dat meldt het AD.

Herkennen

Ondanks de vermommming meende de cafetariahouder het tweetal te herkennen. En in de loop van het vuurwapen dat op hem was gericht dacht hij het mechanisme van een aansteker te ontwaren. ‘Volgens mij hebben jullie nepwapens’, zei hij.

Geschrokken

Het duo nam daarop zonder buit de benen. De cafetariahouder probeerde ze nog te grijpen, maar toen hij zag hoe hevig zijn medewerkster was geschrokken van de overval, ontfermde hij zich over haar.

Twijfel aan wapen

Toen de overvallers waren verdwenen en de politie was gearriveerd wist de cafetariahouder niet meer zo zeker of hij de jongens kende. Ook ging hij twijfelen aan zijn vaststelling dat de wapens nep waren. Volgens de politie is de reactie van de Nieuwegeiner dit keer goed uitgepakken, maar is het verstandiger om minder kordaat op te treden.

De politie sluit een relatie tussen de mislukte overval op de cafetaria en de overvallen op Nieuwegeinse en IJsselsteinse supermarkten niet uit. Nieuwegein werd in oktober en november geteisterd door vijf overvallen op supermarkten. Geschrokken uitbaters namen extra veiligheidsmaatregelen. Nadat de politie een rechercheteam op de zaken zette werd het rustig. Tot donderdag.

Opsporing verzocht

Dinsdag besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de overvallen. Volgens de politie zijn er een of twee groepen overvallers actief die in wisselende samenstelling hun slag slaan. De uitzending leverde enkele tips op, maar er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Reageer op dit artikel