nieuws

Cafetaria verbaasd over illegale afvalcontainer

Bedrijfsvoering

Cafetaria Charly in Apeldoorn is verbolgen over de handelwijze van de gemeente. Na een gemeentelijke controle moet eigenaar Tonny van den Belt van Charly een vergunning aanvragen voor een afvalcontainer. De container staat er al dertig jaar en nog nooit heeft de gemeente er iets van gezegd.

Cafetaria verbaasd over illegale afvalcontainer

Volgens de gemeente gaat het om een illegale container. Volgens Van den Belt staat de container er al dertig jaar en staat het op een stoep in een doodlopende steeg. Alleen personeel en leverancier komen in het straatje.

‘Die container staat er. Als ik daarvoor precariorechten moet betalen heb ik daar alle begrip voor. Maar in 2002 heeft de gemeente hier alles gecontroleerd. Als toen in 2002 alles goed is bevonden, hoe moet ik dan weten dat het niet goed is? Schijnbaar hebben ze toen een fout gemaakt, waar ik nu voor moet opdraaien’, aldus Van den Belt in de DeStentor.

Het is overigens nog maar de vraag of Van den Belt wel een vergunning krijgt voor zijn afvalcontainer. De gemeentelijke verordening schrijft voor dat voetgangers een doorgang van 1.50 meter moeten hebben. Van den Belt: ‘Zoals de container nu staat, blijft er 1.45 meter stoep over. Ik moet dus 186 euro betalen voor een vergunningaanvraag waarbij het nog maar de vraag is of ik die vergunning ook krijg’.

Reageer op dit artikel