nieuws

Cafetaria scoort minst slecht in omzetprognose

Bedrijfsvoering

Cafetariahouders verwachten een minimale omzetkrimp in het derde kwartaal van dit jaar in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Daarmee ziet het komende kwartaal voor de fastfoodsector in de horecabranche er het minst slecht uit.

Cafetaria scoort minst slecht in omzetprognose

Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op haar site. In kwartaal drie wordt de omzetwaarde ingeschat op -0,8 procent ten opzicht van Q3 in 2008. Het wijkt daarmee af van de algehele brancheverwachting.

Die wordt ingeschat op -1,7 procent. Daarbij zijn het vooral hotels die met -5,8 procent flink omzet moeten inleveren. Horecabedrijven in de drankensector staan in de peilingen op -2 procent en restaurants op -1 procent.

Uit onderzoekt blijkt dat horecaondernemers de komende tijd vooral bezig gaan met personeelskosten, nieuwe kaart en/of assortiment, meer promotie en het bezuinigen op de inkoop. Verder gaan ze door met het organiseren van nieuwe activiteiten.

Reageer op dit artikel