nieuws

Burger King verkoopt appelfriet

Bedrijfsvoering

Burger King introduceert appelfriet in Nederland. Ongefrituurde appelreepjes in de vorm en verpakking van friet moeten het eten voor kinderen bij de fastfoodketen gezonder maken.

Burger King verkoopt appelfriet

In Amerika stonden de verantwoorde appelpartjes vorig jaar al op het menu van Burger King. ‘We weten dat het voor ouders geen eenvoudige opgave is om kinderen voor gezond eten te enthousiasmeren’, aldus Sonja Rosenheimer van Burger King. De hamburgerketen wil met de appelfriet ouders en kinderen helpen een gezonde keuze te maken.

De appelfriet wordt gemaakt van verschillende appels: Empire, Jonagold, Gala en Braebuirn. De appels komen uit België en Chili. De verse appels worden geschild en tot hapklare frietjes gesneden. Omdat de appelfrieten niet worden bewerkt en gefrituurd, blijft de vitamine c behouden.

Meer nieuwsberichten over Burger King:

Reageer op dit artikel