nieuws

Burger King ‘koning’ van de transvetten

Bedrijfsvoering

Hamburgerketen Burger King heeft de dubieuze eer in Canada gekroond te zijn tot de ‘Koning’ van de transvetten. De frites, kipnuggets en andere menu-items bevatten de meeste ongezonde, hart- en vaatziekten veroorzakende, transvetten van alle fastfoodketens.

Burger King ‘koning’ van de transvetten

Burger King heeft in Canada de meeste transvetten in zijn gerechten in vergelijking met andere fastfoodketens, zo blijkt uit onderzoek van de Canadese gezondheidsautoriteiten. Die lieten verleden jaar een advies uitgaan waarin aangegeven wordt dat ook fastfood niet meer dan 5 procent transvetten zou moeten bevatten.

De producten van Burger King overschrijden die advieshoeveelheid met 4 tot 9 procent. De kipnuggets, die toch een relatief gezond imago hebben, spannen de kroon en bevatten bijna 20 procent transvet.

De overschrijdingen komt de keten op een schrobbering van de Canadese ‘Hartstichting’te staan: ‘Bedrijven zijn er niet in alle gevallen in geslaagd de hoeveelheid transvetten terug te dringen maar Burger King is er met geen enkel product in geslaagd. Ze hebben blijkbaar maling aan de gezondheid van hun gasten.’

In een reactie zegt Burger King dat de terugbrenging van de ongezonde vetten de ‘hoogste prioriteit’ heeft en dat eind volgend jaar alle producten vrij zullen zijn van toegevoegde transvetten.

Reageer op dit artikel