nieuws

Burger King haalt reclame van de buis na beschuldiging racisme

Bedrijfsvoering

Burger King heeft een reclamespotje met Mary J Blige van de buis gehaald na kritiek dat het racistisch zou zijn. In het spotje prijst de soulzangeres Crispy Chicken aan, een van de nieuwe gezonde menu-items die de keten begin deze week introduceerde.

Burger King haalt reclame van de buis na beschuldiging racisme

In het spotje prijst de zangeres de nieuwe chickenstrips (crispy chicken) aan en dat zou een vooroordeel bevestigen dat Afro-Amerikanen vooral gek zijn op kip. Op YouTube, waar de reclame nog steeds is te zien, regent het kritische, maar ook komische reacties waarin de commercial wordt geparodieerd, meldt website Het Laatste Nieuws.

Burger King trok het spotje al na de eerste dag terug en bood haar excuses aan, aan de zangeres en aan de kijkers. Blige zelf zegt dat het spotje niet overkwam zoals het bedoeld was.

Reageer op dit artikel