nieuws

Burger King bant transvetten uit

Bedrijfsvoering

Burger King treedt in de voetsporen van andere grote fastfoodketens en bant transvetten uit. Eind volgend gebruikt de hamburgerketen in alle Amerikaanse restaurants olie zonder transvetten.

Burger King bant transvetten uit

De tweede hamburgerketen van de wereld zei afgelopen vrijdag dat in honderden Amerikaanse al is overgeschakeld op frituurolie zonder transvetten. Burger King zegt het liefst zo snel mogelijk met alle restaurants over te willen stappen, maar de lastige verkrijgbaarheid van gezonde oliën vormt een struikelblok. Doel is dat eind 2008 alle 7100 Amerikaanse vestigingen in gezondere olie frituren. Een snellere overstap is afhankelijk van de beschikbaarheid van de gezondere olie.

Aan de overstap zijn uitgebreide consumententests voorafgegaan. Daaraan zijn uitgebreide consumententests voorafgegaan. Uiteindelijk zijn daar twee frituuroliën uit geselecteerd waarvan de consument zegt dat daarin gefrituurde producten minstens net zo lekker zijn als met de oude transvet bevattende olie.

Reageer op dit artikel