nieuws

Buit bij McDonald’s-roof magertjes

Bedrijfsvoering

Een overval op McDonald’s levert nooit veel buit op. Wel is de fastfoodreus in ons land regelmatig het doelwit van overvallers. Dat zegt Dirk van den Bogaart van McDonald’s Nederland naar aanleiding van een recente overval in Amersfoort.

Buit bij McDonald’s-roof magertjes

Van den Bogaart stelt dat overvallers op een filiaal van McDonald’s niet veel buit zullen maken. ‘De kassalades worden meerdere keren per dag geleegd en afgestort in een ondergrondse kluis. Daar heeft het personeel geen sleutel van. We willen ook niet dat ze de held gaan uithangen. Hun veiligheid en die van onze klanten staat voorop’, aldus Van den Bogaart in het AD.

Doelwit
McDonald’s is vaker het doelwit van overvallen. ‘Omdat we overal zitten, net zoals tankstations en grote supermarkten. Je komt helaas allemaal aan de beurt’, aldus Van den Bogaart in een reactie op een recente overval op een restaurant van McDonald’s in Amersfoort.

Kort voor sluitingstijd
Daarbij werd de eetgelegenheid aan de Utrechtsestraat kort voor sluitingstijd overvallen door twee gewapende personen. Er raakte niemand gewond. De daders maakten een klein geldbedrag buit. Op het moment van de overval waren volgens de politie vier klanten aanwezig.

Tip:
Uitgebreid dossier met overvalpreventietips

Reageer op dit artikel