nieuws

Broodje buiten opeten door vergunningstrijd

Bedrijfsvoering

Twee shoarmazaken in Enkhuizen zijn in een felle strijd verwikkeld. Oorzaak is het gedogen van een vergunning door de gemeente. Gevolg is dat shoarmarestaurant Dönerland bezoekers vraagt om alsjeblieft buiten de bestelling op te eten.

Broodje buiten opeten door vergunningstrijd

Dönerland vestigde zich zeven maandag geleden in Enkhuizen. Vanwege het ontbreken van een vergunning gedoogde de gemeente alleen afhalen. Binnen een maaltijd nuttigen is niet toegestaan.

Gevolg is dat gasten die een bestelling plaatsen verzocht worden dit buiten op te eten. Inmiddels is het iets verderop gelegen shoarmazaak Georg Sobhy is verweerd gekomen tegen Dönerland.

Op het pand waar Dönerland is gevestigd zit geen horecabestemming. Wel suggereerde de gemeente volgens eigenaar Sahil Dinc dat er een zogeheten ‘ondergeschikte horecafunctie’ kon worden gedoogd. Op voorwaarde dat er aan strenge voorschriften wordt voldaan.

Dinc hoopt in hoger beroep een zogeheten ‘ondergeschikte horecafunctie’ af te dwingen. Concurrent Sobhy zegt op de gemeente te rekenen met sluiting van Dönerland als gevolg. Tot die tijd blijft het verzoek aan bezoekers van Dönerland om hun bestelling buiten op te eten.

Reageer op dit artikel