nieuws

Boete en waarschuwingen op de Tilburgse Kermis

Bedrijfsvoering

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft tijdens controles op de Tilburgse kermis één boete en 26 waarschuwingen uitgedeeld. De boete was voor de eigenaar van een bedrijf dat etenswaren verkocht.

Boete en waarschuwingen op de Tilburgse Kermis

De VWA controleerde tijdens het evenement op de naleving van de Warenwet, de Drank- en Horecawet en de Tabakswet. De controleurs letten op de verkoop van alcohol en tabak aan jongeren, de kwaliteit van het voedsel dat werd verkocht en de naleving van het rookverbod.

Bij de drank-controles werden geen overtredingen geconstateerd. Alle horecagelegenheden hielden zich goed aan de regels. Wel werd er een waarschuwing uitgedeeld aan de eigenaar van een koffiewagen die zonder vergunning sterke drank verkocht.

Op de veiligheid van voedsel zijn aan het begin van de kermisweek 22 controles uitgevoerd, waarbij negen waarschuwingen werden uitgedeeld. Bij de herinspecties bleek dat acht van de gewaarschuwde bedrijven hun bedrijfsvoering hadden aangepast. Eén bedrijf voldeed nog steeds niet aan de eisen en kreeg daarop een boete.

Daarnaast controleerde de VWA op het rookverbod, waarbij de algemene indruk was dat het verbod uitstekend werd nageleefd. In de grote feesttent en het variétédorp werd het rookverbod goed aangeduid, en mensen stonden buiten te roken.

Er werd slechts één rook-waarschuwing uitgedeeld: in een poffertjeskraam trof de controleur het personeel rokend aan, terwijl er ook een volle asbak in de kraam aanwezig was.

Reageer op dit artikel