nieuws

‘Bibliotheek in Starbucks of McDonalds

Bedrijfsvoering

Openbare bibliotheken gaan in de toekomst wellicht intrekken bij fastfoodketens, supermarkten, warenhuizen en tankstations.

‘Bibliotheek in Starbucks of McDonalds

Het plan komt van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) en moet de bibliotheken helpen te overleven nu veel gemeenten flink gaan bezuinigen op subsidies, schrijft De Telegraaf. ‘In sommige gemeenten wordt een derde van het jaarbudget geschrapt’, zegt VOB-woordvoerder Francien van Bohemen.

De bibliotheken zoeken daarom mogelijkheden om zich te vestigen in of samenwerking aan te gaan met filialen van Starbucks, McDonalds, Ikea, Albert Heijn, de Hema en tankstations. ‘We zien in die samenwerking veel potentie. Juist omdat daar sowieso veel publiek komt. Eten, winkelen en tegelijkertijd even lekker lezen wordt de toekomst’, voorspelt Van Bohemen. ‘We zoeken horecabedrijven die met ons willen samenwerken.’

Reageer op dit artikel