nieuws

Bezwaar tegen komst frietkraam afgewezen

Bedrijfsvoering

Het bezwaar dat 29 inwoners van Hoogerheide hebben ingediend tegen de komst van een frietkraam wordt waarschijnlijk afgewezen door de gemeente. De bezwaarcommissie van de gemeente heeft geadviseerd het bezwaar ongegrond te verklaren en zo’n advies wordt vrijwel altijd opgevolgd.

Bezwaar tegen komst frietkraam afgewezen

Dat is op te maken uit het antwoord dat het college heeft gegeven aan oppositiepartij AKT, meldt dagblad BN/De Stem. AKT had bij de gemeente om opheldering gevraagd omdat de bezwaarmakers, die vrezen voor onder meer geuroverlast, sinds een hoorzitting op 10 mei niets meer hadden gehoord.

Overigens moet nog wel de exacte locatie van de kraam op het St. Lucasplein worden bepaald voordat de gemeente een besluit neemt. De positiebepaling verloopt moeizaam omdat de kraam aansluiting op het elektriciteitsnet nodig heeft. Als de vergunning afkomt mag de kraam vijf dagen per week op het plein staan.

Reageer op dit artikel