nieuws

Bezorgketen Taco Mundo wil landelijk uitbreiden

Bedrijfsvoering

Bezorgketen Taco Mundo wil landelijk uitbreiden en is daarom op zoek naar geschikte bedrijfsleiders en franchisenemers. Volgens de ‘fresh food keten’ wijst marktonderzoek uit dat in alle grote Nederlandse steden ruimte is voor een Taco Mundo filiaal.

Bezorgketen Taco Mundo wil landelijk uitbreiden

De Taco Mundo formule richt zich op thuisbezorging van Mexicaanse gerechten zoals burrito’s, enchilada’s, fajita’s, taco’s en wraps. In eerste instantie zal worden uitgebreid met delivery filialen, maar ook de opening van eat-in locaties in drukke winkelstraten en uitgaansgebieden ligt in het verschiet.

Taco Mundo is gestart in 2001 en telt nu vijf vestigingen: Amsterdam (2x), Utrecht, Haarlem en Amstelveen. Op korte termijn staat de opening van nog eens twee franchisefilialen op stapel. Het filiaal in Amstelveen is onlangs franchisevestiging geworden.

Volgens marketingmanager Anna-Maria Poullis moeten de kandidaat-ondernemers aan strenge criteria voldoen. ,,Zeker in de horeca geldt you only get once to give a first impression. Een tweede kans krijg je niet, dus het moet vanaf dag een top zijn. De ondernemers moeten daarom ook echt wat in hun mars hebben. Wij zijn op zoek naar twintigers, begin dertigers. Mensen met enkele jaren horeca-ervaring en die nu hun eigen zaak willen opbouwen.’’

Een franchisenemer moet in principe €25.000 eigen vermogen meebrengen. ,,De cijfers zijn goed. In het eerste jaar wordt al een positief resultaat behaald.’’, verzekert Poullis. Sterker nog, de marketingmanager is ervan overtuigd dat toekomstige franchisenemers in Den Haag en Rotterdam ‘een meer dan goede boterham’ zullen verdienen. ,,We krijgen ontzettend veel mailtjes uit die steden van klanten die zitten te wachten op een Taco Mundo-vestiging. We zijn dan ook uniek in onze soort, omdat we de enige formule zijn die Mexicaanse gerechten aan huis bezorgen. Dat biedt natuurlijk uitstekende kansen voor franchisenemers.’’

Reageer op dit artikel