nieuws

Bende bij bijna helft van shoarmazaken

Bedrijfsvoering

Bijna de helft van de shoarmazaken voldoet niet aan de hygiëne-eisen. De laatste tien jaar zijn gemiddeld in 42 procent van de gecontroleerde shoarmazaken overtredingen van de regels geconstateerd.

Bende bij bijna helft van shoarmazaken

Dat blijkt uit gegevens van de Voedsel en Warenautoriteit (nVWA), bericht weekblad Elsevier deze week.

De zwaarste straf die de nVWA kan opleggen is sluiting van een zaak. Sinds 2008 heeft de Warenautoriteit dat 45 keer een zaak gesloten. In de gesloten bedrijven waren de misstanden zo groot, dat er een direct gevaar voor de volksgezondheid bestond. Uit de processen-verbaal over de sluitingen blijkt onder meer dat er ratten en muizen door keukens liepen en spinnen in het eten zaten.

Beroep op Wet openbaarheid bestuur

De VWA controleert jaarlijks gemiddeld 30.000 horecabedrijven. De autoriteit wilde nooit bekendmaken wat de resultaten van die inspecties zijn. Na een beroep van Elsevier op de Wet openbaarheid van bestuur, zijn de gegevens toch vrijgegeven.

Reageer op dit artikel