nieuws

België heeft te veel friettenten

Bedrijfsvoering

België heeft een overschot aan friettenten. Dat meldt althans het Nationaal Verbond voor Frituristen (NaVeFri) in de Belgische krant De Zondag.

België heeft te veel friettenten

België is ruim vijfduizend friettentjes rijk en dat zijn er volgens NaVeFri duizend te veel. Vandaar dat de branchevereniging wil dat de opleiding tot ‘frietuuruitbater’ verplicht wordt. ,,Mensen denken dat ze een goudmijn gaan uitbaten. Maar frieten bakken is deels kennis en deels kunst. Als je dat niet bezit, kan je geen succesvolle frituur beginnen”, aldus de voorzitter Bernard Lefèvre.

Eén op drie binnen jaar failliet

Volgens hem gaat ongeveer een derde van alle snackzaken binnen een jaar failliet, omdat de klanten wegblijven vanwege de slechte kwaliteit. Goed frietjes leren bakken kan overigens al op vijf opleidingen in België.

Reageer op dit artikel