nieuws

Bedenker Egg McMuffin onderscheiden

Bedrijfsvoering

De uitvinder van de Egg McMuffin is onderscheiden door McDonald’s. Herb Peterson uit California kreeg een Lifetime Archievement Award voor een van de eerste ontbijtproducten van de fastfoodgigant.

Bedenker Egg McMuffin onderscheiden

McDonald’s lanceerde de Egg McMuffin, een fastfoodbroodje met ei, in 1975. De ontbijtcreatie werd door franchisenemer Peterson bedacht uit frustratie. Peterson baalde dat zijn zaak pas om 11.00 uur openging en dat hij daardoor geen graantje meepikte van de oprukkende ontbijtmarkt.

Een vriend van hem maakte een pan waarin Peterson een ei in de vorm van een ronde sandwich kon bakken. Vlak daarna liet Peterson de innovatie zien aan McDonald’s-Oprichter Ray Kroc. Die was verrukt op de noviteit. Vier jaar lang werd het eibroodje getest, voordat het op de markt kwam.

Reageer op dit artikel