nieuws

Bakker Bart-zaken luiden noodklok

Bedrijfsvoering

De franchisers van broodjesketen Bakker Bart hebben het steeds moeilijker het hoofd boven water te houden. De broodjeszaken luiden de noodklok omdat rendementen steeds vaker onder druk staan. Ze hebben advies gevraagd bij oprichter Bart van Elsland.

Bakker Bart-zaken luiden noodklok

‘Een steeds grotere groep dreigt op het break even niveau te komen of komt daar zelfs onder. Afnemende omzetten, toenemende kosten, en een daarvoor niet ontvankelijke franchisegever als Bart’s Retail zijn de directe oorzaken voor de problemen’, zegt voorzitter Paul Daver van Bart’s Franchisebestuur.

De franchisers zijn te rade gegaan bij de oprichter van de keten, Bart van Elsland. Deze heeft geadviseerd het bedrijf ASK Business Management & Solutions in de arm te nemen. Van Elsland verkocht eind jaren negentig de winkelketen aan het Duitse Kamps. Dit bedrijf werd op zijn beurt overgenomen door het Italiaanse Barilla. Vorig jaar ging Bart’s Retail over in handen van investeringsmaatschappij Gilde, dat onder meer ook eigenaar is van Ad van Geloven en Koninklijke Peijnenburg.

Reageer op dit artikel