nieuws

Bakker Bart erkent problemen franchisers

Bedrijfsvoering

De raad van commissarissen van Bart’s Retail geeft toe dat het verdienmodel van de Bakker Bart-formule veel ondernemers in de financiële problemen brengt. Het is voor het eerst dat de commissarissen de problemen van de ondernemers erkennen.

Bakker Bart erkent problemen franchisers

Dat meldt De Telegraaf op basis van een brief, die aan de winkeliers van Bakker Bart is verstuurd. De commissarissen laten weten dat de problemen van de bakkers serieus worden genomen.

De toezichthouders signaleren eveneens dat in de communicatie tussen Bart’s Retail en de franchisers ‘het nodige mis gaat’. Ook schort het hier en daar aan de kwaliteit van de producten die de winkeliers krijgen aangeleverd.

Ondernemersinkomen

Belangrijkste punt in de brief is echter de constatering van de raad van commissarissen dat de verdeling van de exploitatiekosten van de formule scheef zijn verdeeld.

‘Het verdienmodel van de Bakker Bart-formule maakt het voor een deel van de ondernemers moeilijk om op een redelijke termijn een financieel gezonde bedrijfsvoering en een goed ondernemersinkomen te bereiken’, aldus de commissarissen in een brief aan de franchisers. Hoe hiervoor een oplossing kan worden gevonden, wordt uit de brief niet duidelijk.

De franchisers zijn opgetogen over de bevindingen van de toezichthouders van Bart’s Retail. ‘Dit is goed nieuws. Het is positief om te lezen dat de raad de problemen serieus neemt en dat wordt aangegeven dat ze moeten worden opgelost’, aldus een winkelier tegenover de ochtendkrant.

Zie ook

Reageer op dit artikel