nieuws

Australian Homemade verkocht

Bedrijfsvoering

Australian Homemade heeft haar merkrecht verkocht aan de Bickery Food groep. Van de 13 eigen winkels van de ijs- en bonbonverkopeer blijven er naar verwachting nog 7 of 8 over.

Australian Homemade verkocht

De franchiseformule Australian Homemade verkeert al enige tijd in financieel zwaar weer door opgelopen betalingsachterstanden van enkele franchisenemers en de hoge huren van de winkels die veelal op dure A-Lokaties zijn gelegen.

‘We willen af van het franchisemodel. Australian gaat zich als merk richten op foodservice en business to business. De focus ligt niet meer op de eigen winkels. De juweeltjes blijven wel over, maar er zullen er ook 6 of 7 sluiten,’ zegt directeur Marcel Gerritsen van Australian Homemade.

Bikery Foods beheert al meerdere chocolademerken, waaronder Droste en Swiss.

Starbucks

Onlangs werd al bekend dat het filiaal van Australian aan de Leidsestraat in Amsterdam plaats maakt voor koffieketen Starbucks. Gerritsen ontkende toen nog dat er iets aan de hand was met de formule.

Over Australian

Australian Homemade, opgericht door de inmiddels overleden Bart van Elsland (ook de oprichter van Bakker Bart), was sinds 2009 voor de helft in handen van cateraar OSP, dat in handen is van zowel Gerritsen als ondernemer Evert Kersten. Dik Wessel, groot geworden met bouwbedrijf VolkerWessels, is de andere eigenaar.

Reageer op dit artikel