nieuws

Australian Homemade overgenomen

Bedrijfsvoering

Australian Homemade is naar nu blijkt in april dit jaar overgenomen door een groep investeerders. De groep wordt geleid door het Luxemburgse Archand Holding SàRL. Dat is nu, vijf maanden na de overname, bekend geworden.

Australian Homemade overgenomen

Dat meldt FranchisePlus. Eigenaar van de keten in ijs en bonbons was Bart van Elsland, ooit oprichter van Bakker Bart. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Mede door de overname beoogt Australian Homemade in Nederland uit te breiden van 23 (waaronder 17 franchises) naar 30 vestigingen.

Wereldwijd is Australian met 80 filialen actief in 11 landen. De keten wil via master-franchises uitbreiden naar 350 tot 400 vestigingen in 2010. De overname werd in april 2006 afgerond en ging met terugwerkende kracht in vanaf januari 2006. Australian Homemade zag af van het voornemen om de overname bekend te maken bij de opening van een nieuw filiaal, omdat voormalig eigenaar Van Elsland schuldig werd bevonden aan belastingfraude.

Reageer op dit artikel