nieuws

Almelose cafetaria’s veelvuldig slachtoffer overvallen

Bedrijfsvoering

Cafetaria De Riet aan de Almelose Violierstraat is eergisteren overvallen. Eerder deze maand was de 200 meter verder gelegen cafetaria De Violier al het slachtoffer van een overval.

Almelose cafetaria’s veelvuldig slachtoffer overvallen

Afgelopen maandag, even na half tien, drong een gemaskerde man cafetaria De Riet binnen en eiste geld van de medewerkster. De overvaller sloeg op de vlucht nadat een kordaat ingrijpende bezoeker hem overmeesterde, en de man zijn wapen wist af te pakken en masker af te nemen. De overvaller ging er te voet vandoor en is spoorloos.

Veel overvallen in buurt

Het is de vijfde overval binnen een jaar op bedrijven in de omgeving van de Violierstraat. Een postagentschap en de twee cafetaria’s waren al eerder het slachtoffer. Zo werd eerder deze maand, op 6 september, de verderop gelegen cafetaria De Violier ook al overvallen. Die overval heeft een diepe indruk achtergelaten op het toen aanwezige personeel, vertelden eigenaren Jeroen en Ilja Olthof onlangs. ‘Die indruk is zo diep dat ze er in de zaak niet met bezoekers over willen praten.’ De dader van die overval is ook nog steeds spoorloos.

Reageer op dit artikel