nieuws

Albert Heijn haalde McDonald’s naar Nederland

Bedrijfsvoering

Met het overlijden van Albert Heijn is de man heen gegaan die fastfoodhit McDonald’s naar Nederland haalde. Ook was Albert Heijn de man achter de overname van AC Restaurants. Al werd dat nooit een groot succes voor donderdag 13 januari overleden kruidenierpionier.

Albert Heijn haalde McDonald’s naar Nederland

Uit de necrologie van Albert Heijn geschreven door supermarktblad Distrifood blijkt dat Albert Heijn horecabedrijven overnam maar er nooit echt succesvol mee was.

Zo was het Heijn die McDonald’s naar Nederland haalde, maar het snel weer verkocht aan Jan Sybesma. Sybesma maakt de Amerikaanse fastfoodgigant vervolgens ook groot in ons land.

Verder kocht Albert Heijn in de jaren ’80 AC Restaurants. Maar deze overname werd nooit een groot succes. Door overnames kwam Heijn er achter dat groter worden op zich geen probleem was maar dat het echte probleem was om het ook allemaal goed te kunnen managen.

Reageer op dit artikel