nieuws

Aftrap Actie Veiligheid Maaltijdbezorgers

Bedrijfsvoering

Van maandag 10 tot en met zondag 16 oktober 2011 is het ‘Week van de Veiligheid’. In dit kader zetten Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de politie Amsterdam-Amstelland en de gemeente Amsterdam zich op woensdag 12 oktober gezamenlijk in voor de veiligheid van de maaltijdbezorgers.

Aftrap Actie Veiligheid Maaltijdbezorgers

Pinautomaatleverancier CCV Holland, het ministerie van Veiligheid & Justitie en de stichting Bevorderen Efficiënt Betalen subsidiëren de actie. Deze samenwerking, gebundeld in het Platform Criminaliteitsbestrijding (RPCAA), richt zich op het tegengaan van overvallen in de horeca.

Het gemiddeld aantal overvallen in de horeca neemt af door de maatregelen die al genomen zijn, zo laat KHN weten. Maar de politie geeft aan dat de maaltijdkoeriers een kwetsbare groep is. Te vaak wordt nog contant afgerekend door maaltijdbezorgers die bijna altijd alleen op pad zijn.

‘De beste preventie is zorgen dat je geen geld bij je hebt’, zegt hoofdcommissaris Bernard Welten, ‘Veiligheid maak je samen en daarom is het mooi dat de horeca betrokken is bij dit initiatief.’

Voorzitter van KHN-Amsterdam, Ton Poppes, spreekt van een kwetsbare groep voor overvallen. ‘We trekken daarom alles uit de kast om het aantal overvallen tot nul te reduceren’.

Woensdag 12 oktober is de aftrap van de eerste actie tijdens een bijeenkomst in het Stadsdeelkantoor West, Bos en Lommerplein 250 in aanwezigheid van onder andere politie, Martien Kuitenbrouwer, voorzitter Stadsdeel West en Ton Poppes.

De eerste actie is de start van een pilot met mobiele pinapparatuur voor maaltijd-bezorgers. Middels subsidie en sponsoring worden vijftig mobiele pinapparaten ter beschikking gesteld aan de maaltijdbezorgers. Deze pilot duurt vier maanden.

Daarnaast is er een vooruitblik op een actie die speciaal gericht is op de bezorgers zelf en die over een aantal weken van start gaat. Via social media worden jongeren dan uitgedaagd om het beste filmpje te maken met veiligheidstips voor maaltijdbezorgers.

Reageer op dit artikel