nieuws

Afgebrande cafetaria mag worden herbouwd

Bedrijfsvoering

De eerder dit jaar afgebrande cafetaria De Schuiven in Oudenbosch mag op dezelfde locatie worden herbouwd. Eigenaar Li Yo Chen, van het dicht naast een spoorlijn liggende bedrijf, heeft daarvoor van Prorail toestemming gekregen.

Afgebrande cafetaria mag worden herbouwd

De te herbouwen cafetaria van Chen ligt binnen een afstand van 11 meter van een spoorlijn. Daardoor heeft spoorbeheerder Prorail ook zeggenschap over de bouw, en is ook bij Prorail vergunningplichtig, meldt BN/De Stem. Chen maakt uit een eerdere brief van Prorail op dat hij niet binnen de grens van 11 meter mocht bouwen. Dat blijkt een misverstand. Naar nu blijkt wordt de vergunning getoetst op spoorwegveiligheid en zijn er weinig bezwaren te verwachten.

Volgende week mag Chen zijn plannen indienen bij de gemeente. Hij wil graag een cafetaria met zaal en bovenwoning bouwen. Veel zal afhangen van hoeveel geld hij te besteden heeft. De ondernemer bleek onderverzekerd maar kan mogelijk geld lenen bij familie.

Reageer op dit artikel