nieuws

Aantal overvallen op cafetaria’s sterk gedaald

Bedrijfsvoering

In 2006 is het aantal overvallen op cafetaria’s sterk gedaald. In 2005 waren nog 118 cafetaria’s slachtoffer, verleden jaar kregen 71 bedrijven met een overval te maken.

Aantal overvallen op cafetaria’s sterk gedaald

Het aantal overvallen op cafetaria’s was sinds 2001 tamelijk stabiel en schommelde rond de 120. De verklaring voor de sterke daling verleden jaar zit in een aantal factoren, meldt Koninklijk Horeca Nederland. Zo nemen horecaondernemers steeds meer preventieve maatregelen als camera- en alarmsystemen. Maar het kunnen ook simpele zaken zijn als het goed afspreken met het personeel van open- en sluitprocedures. Bovendien denkt de horecakoepel dat de gezamenlijke aanpak van justitie en politie, waarbij vooral veelplegers hard worden aangepakt, zijn vruchten afwerpt.

Pizzakoeriers en andere maaltijdbezorgers blijken nog steeds kwetsbaar te zijn. Zij zijn verleden jaar 70 keer overvallen na een daling van 95 (2004) naar 56 overvallen in 2005.

Ook in de andere sectoren van de horeca wordt beter gescoord dan voorgaande jaren, met uitzondering van de hotels die een stijging laten zien.

Reageer op dit artikel