nieuws

Aantal bezorgmaaltijden stijgt flink dankzij crisis

Bedrijfsvoering

Het aantal bestellingen van bezorgmaaltijden neemt spectaculair toe. In vergelijking met het voorjaar is het aantal bezorgmaaltijden verdubbeld, meldt Laurens Groenendijk, marketingmanager van bestelsite Just-eat.nl.

Aantal bezorgmaaltijden stijgt flink dankzij crisis

De crisis werkt in het voordeel van het goedkopere segment maaltijden waar thuisbezorgservices zoals Just-eat.nl onder vallen. ,,Mensen die vóór de crisis in het hoger- en middensegment aten, doen nu een stapje terug. Zij bestellen vaker bij de snackbar of pizzaria.” Vooral in nieuwbouwkernen in Leidschendam, Ypenburg, Alphen aan den Rijn en Almere vindt een snack- en pizzapiek plaats. ,,Bovendien”, stelt Groenendijk in een persbericht, ,,wordt er meer besteld doordat het aanbod groter is en er gezondere maaltijden zoals sushi bij zijn gekomen. Daarnaast wordt het aanbod en de kwaliteit van bezorgrestaurants steeds beter.”

Zondag, besteldag

De zondag is volgens hem bij uitstek besteldag, zegt hij in de Telegraaf. ,,In het voorjaar lag het aantal bestelling op zondagen tussen 800-1500, in september zijn dat 2500 tot 3500 bestellingen.” Ook op de andere dagen is het aantal bestellingen verdubbeld.

Nederlanders geven meeste uit aan bezorgmaaltijd

Op Denemarken en Groot-Brittannië na, zijn Nederlanders de afgelopen maand de meest bestellende Europeanen. Bovendien gaven Nederlanders gemiddeld het meeste uit per bestelling: gemiddeld ruim negentien euro. Dat Nederland zo hoog in het rijtje met bestelmaaltijden staat komt volgens Groenendijk doordat bezorgmaaltijden een gezelschapsaangelegenheid zijn. Anders dan in andere landen waar vooral singles eten laten bezorgen, bestelt de Nederlander voor het hele gezin.

Stedelingen bestellen meer

Eten bestellen is wel echt iets voor stedelingen. De meeste bestellingen worden gedaan in de hoofdsteden. Opvallend is dat mensen in de hoofdstad over het algemeen ook meer geld uitgeven aan een bestelling. Zo geven Amsterdammers bijna twee euro meer uit dan de gemiddelde Nederlander. In Leeuwarden wordt met ruim vijftien euro het minste uitgegeven.

Just-Eat is het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden in Europa. Dit zijn 15 miljoen bezorgde maaltijden per jaar, met 6600 aangesloten restaurants in onder andere Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, België en Canada.

Reageer op dit artikel