nieuws

Nieuwjaarsduik bij cafetaria trekt honderden deelnemers

Bedrijfsvoering

De Nieuwjaarsduik bij Verhage Nesselande in Rotterdam trok dit jaar een recordaantal deelnemers. Maar liefst 335 mensen namen een duik om daarna in de cafetaria van Said Youssef te genieten van een kop erwtensoep. En passant werd ook nog eens € 850 opgehaald voor een goed doel.

Nieuwjaarsduik bij cafetaria trekt honderden deelnemers

Door de zachte weersomstandigheden trok de Nieuwjaarsduik in de Zevenhuizerplas, die voor de vijfde keer is gehouden, een recordaantal deelnemers en veel publieke belangstelling. Na een warming-up onderleiding van Cees van Muiden, looptrainer van loopgroep Nesselande, en na het aftellen door het publiek, rende de enthousiaste menigte in zwembroek, short of bikini en kenmerkende feloranje Unox muts naar het water om na een duik, of een paar twijfelachtige passen in het water, weer terug te rennen. De temperatuur van het water bleek met 5 graden flink tegen te vallen en was kouder dan de Noordzee. Ondanks dat waagden een paar sportievelingen een tweede plons ruim nadat de duik had plaatsgevonden. Na afloop van de duik stond er voor alle deelnemers een kop erwtensoep van de soepfabrikant klaar in de cafetaria.

€850 voor kankerbestrijding

Said Youssef van Verhage Nesselande, die de duik samen met Watersport Vereniging Buurman organiseerde kijkt terug op een geslaagd evenement. Zo werd €850 bij elkaar gebracht voor KWF kankerbestrijding door Wendy Snijders, die haar duik liet sponsoren, en door een vrijwillige bijdrage te vragen aan de deelnemers.

Reageer op dit artikel