nieuws

Kiezen van plaagdierbestrijder makkelijker

Bedrijfsvoering

Het kiezen van een bestrijder van plaagdieren wordt makkelijker. Plaagdierbestrijders kunnen zich voortaan laten certificeren volgens de NVPB Kwaliteitsnorm voor plaagdiermanagement van Branchevereniging de Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven (NVPB).

Kiezen van plaagdierbestrijder makkelijker

Door dit kwaliteitssysteem kunnen in de toekomst bedrijven zoals horeca, detailhandel en levensmiddelenbedrijven kiezen voor een gecertificeerd plaagdiermanagementbedrijf bij de beheersing en bestrijding van plaagdieren.

De eerste audits hebben inmiddels plaatsgevonden en de NVPB verwacht medio 2012 de eerste certificaten te kunnen uitreiken. Hiermee zet de branchevereniging, naar eigen zeggen, een belangrijke stap voorwaarts in de borging van kwaliteit op het gebied van preventie en bestrijding van plaagdieren.

Beheersing en preventie

De NVPB Kwaliteitsnorm beslaat een breed scala aan aspecten van de bedrijfsvoering, die in lijn zijn met de ISO 9001-normering. Met name voor IPM, Integrated Pest Management, is een prominente rol weggelegd. Naast aandacht voor de uitvoering ligt de nadruk dan vooral op beheersing en preventie. IPM richt zich bovendien ook op een verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddelen (biociden). Een externe audit door een onafhankelijke instantie vormt tenslotte een laatste cruciaal onderdeel van de kwaliteitsborging.

Reageer op dit artikel