nieuws

Amsterdamse raadsleden willen calorieën op menuborden

Bedrijfsvoering

Fastfoodbedrijven in Amsterdam moeten de hoeveelheden calorieën op hun menuborden gaan tonen. Althans, dat voorstel doen gemeenteraadsleden van Groen Links en D66.

Amsterdamse raadsleden willen calorieën op menuborden

Bedrijven als McDonald’s, Burger King, Febo en KFC moeten van GroenLinks en D66 gaan melden hoeveel calorieën hun gerechten bevatten. Deze ‘calorie labels’ moeten naast de prijs komen te staan op de menuborden, meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

De zender meldt dat de partijen het idee speciaal voor Amsterdam hebben bedacht omdat nogal wat hoofdstedelingen met overgewicht kampen. ‘Overgewicht komt bij 45 procent van de Amsterdammers voor. Waarvan ongeveer 20.000 te dikke kinderen. Overgewicht is groot probleem voor de stad’, zegt GroenLinks-raadslid Evelien van Roemburg op de website van AT5.

Volgens D66-raadslid Pam de Soete is de fastfood sector ‘deels verantwoordelijk voor de maatschappelijke ontwikkeling omtrent gewichtsproblemen’. Volgens haar kunnen ze hun verantwoordelijkheid nemen door onder meer de calorieën te gaan vermelden.

Nog deze maand lanceren de partijen het voorstel met de titel: ‘Meer weten over eten, Calorie Labels in de Amsterdamse food industrie’

Reageer op dit artikel