nieuws

Zeven Nederlandse KFC-filialen dicht door conflict

Bedrijfsvoering

Zeven filialen van kipketen KFC in Nederland zijn voorlopig gesloten. Oorzaak is een conflict tussen KFC en de franchisenemer.

Zeven Nederlandse KFC-filialen dicht door conflict

Franchisemanager Joost Labadie van KFC Nederland zegt in dagblad De Gelderlander al deze zeven filialen vallen onder een franchisenemer met wie een dispuut is over naleving van de contractuele verplichtingen. Omdat er nog juridische procedures lopen wil hij verder niet op de zaak ingaan.

Als KFC er niet met de franchisenemer uitkomt bestaat de mogelijkheid dat de zaken in eigen beheer worden geëxploiteerd of dat een andere franchisenemer wordt gezocht. ‘Het zou goed kunnen dat dit volgende week al is. Het moet in elk geval niet te lang duren, want dit is niet goed voor ons’, aldus Labadie in De Gelderlander.

De sluiting betreft de vestigingen in Tilburg, Breda, Hengelo, Eindhoven, Venlo en Middelburg en Arnhem. KFC telt in Nederland zo’n veertig vestigingen.

Reageer op dit artikel