nieuws

Gasten Mc doneren ruim twee ton aan kinderfonds

Bedrijfsvoering

Gasten van McDonald’s hebben tijdens een speciale actie in de restaurants een bedrag van ruim 225.000 euro gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. In november vroeg McDonald’s in Nederland aan gasten om 1 euro te doneren voor het Kinderfonds in ruil voor een keycord met pen.

Gasten Mc doneren ruim twee ton aan kinderfonds

De actie, die jaarlijks terugkeert, bracht ruim €225.000 in het laatje. Marc van den Tweel, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: ‘Wij zijn erg blij dat McDonald’s zich op deze manier inzet om ons werk bij gasten onder de aandacht te brengen. Het is fijn om te zien dat de gasten het Ronald McDonald Kinderfonds steunen. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Zo logeren in onze Ronald McDonald Huizen jaarlijks 4.500 gezinnen dicht bij hun kind dat is opgenomen in het ziekenhuis.’

Dertig jaar hoofdsponsor

McDonald’s is al 30 jaar hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds en zet zich, naast de vaste financiële bijdrage, door middel van een jaarlijkse wervingscampagne in voor het Kinderfonds. Daarnaast zijn de franchisenemers van McDonald’s nauw betrokken bij het fonds. Zo zit in elk bestuur van een Ronald McDonald Huis een franchisenemer, die vaak met zijn restaurant speciale geldinzamelacties organiseert voor dit huis.

Reageer op dit artikel