nieuws

Wesley Fok verrast door ‘hoogste nieuwe binnenkomer

Bedrijfsvoering

Wesley Fok staat nog te shaken net na de prijsuitreiking van de Cafetaria Top 100 van 2011 in Bunnik. Hoewel hij niet op het podium stond met zijn Verhage Beverwaard in Rotterdam is zijn positie op nummer zes als hoogste nieuwe binnenkomer voor hem toch ‘helemaal super’.

Wesley Fok verrast door ‘hoogste nieuwe binnenkomer

Fok kwam al wel twee keer eerder voor in de ranglijst, in 2004 en in 2007. Deze laatste keer wist hij op te klimmen tot positie 50. ‘Sindsdien hebben we een inhaalslag gemaakt. Leren stoeltjes, verse bloemetjes op tafel. Het idee van een echte patatzaak laat ik los.’

Verhage Prinsenplein

Wesley Fok (28) werkt nu vijf jaar als zelfstandig ondernemer. Begin november wordt hij ook de eigenaar van Verhage Prinsenplein, ook in Rotterdam. De huidige eigenaar, Pascal Groeneweg (36), doet zijn zaak van de hand omdat hij de agressie, de overvallen en de inbraken beu is. ‘Fok heeft er een heel andere kijk op dan ik. Hij gaat er op een andere manier mee om. Heel knap.’

‘We zitten allebei inderdaad in moeilijke wijken,’ zegt Fok over de problemen. ‘Wij hebben de filosofie dat we baas zijn in eigen bedrijf. We laten het niet verpesten door anderen.’ Fok hanteert de aanpak die hij zelf ‘doodknuffelen’ noemt.

Opgegroeid in de wijk

‘Heel veel aandacht geven aan oproerkraaiers. Als er groepen jongeren zijn die ongewenst gedrag vertonen, gaan wij er naar toe, maken een praatje. En dat doen we zo vaak als nodig! En dat vinden ze niet fijn….’ Zo lacht de Rotterdammer die zelf opgroeide in zijn wijk Beverwaard.

Breken gasten bij Fok de bloemen af die op tafel staan, zet hij er direct nieuwe neer. Nemen ze dingen mee die op tafel staan, dan wenst hij ze er veel plezier mee voor thuis. ‘Mensen ontsnappen niet aan onze aandacht. En met ogen op zich gericht zijn de meesten al een stuk minder ‘baldadig’.

Ook overvallen

Ongezien naar het toilet gaan kan bij ons ook niet omdat wij de deur elektronisch bedienen vanachter de counter. Sfeer maak je zelf. Sfeer voel je. Voor ons is het echt zaak om een goede balans te vinden zodat de goedwillende gast er geen last van heeft.’

Helaas maakte Fok zelf ook al een aantal keer een overval mee. ‘Dat wil je niet meemaken. Maar voorkomen kan ik dat helaas ook niet. Veel praten. Heel veel praten helpt.’

» Bekijk hier de Cafetaria Top 100 ranglijst van 2011

» Bekijk hier de formulebedrijven in de Cafetaria Top 100 van 2011

» Bekijk hier de formulebeheerders in de Cafetaria Top 100 van 2011

» Bekijk hier de Top 100-cafetaria per provincie voor 2011

Reageer op dit artikel