nieuws

Pizzakoerier niet met geld over straat

Bedrijfsvoering

Hoofdcommissaris van de politie Amsterdam, Bernard Welten, vindt het onbegrijpelijk dat pizzakoeriers nog contant geld bij zich hebben. Het risico op beroving wordt daardoor sterk vergroot. Tom Filippini van Taco Mundo zet vraagtekens bij die uitspraak. ‘Als onze bezorgers ook dat kleine beetje wisselgeld niet meer bij zich mogen hebben, zegt Welten in feite dat een burger niet meer met een gevulde portemonnee over straat kan’.

Pizzakoerier niet met geld over straat

In vijf maanden zijn er in Amsterdam 24 maaltijdkoeriers overvallen. Landelijk is het aantal overvallen met twintig procent gestegen.

‘Ik kan eigenaren van bedrijven die maaltijden bezorgen niets opleggen, maar ik zou ze dringend willen oproepen te stoppen hun mensen met cash te laten rijden en die jongens zo aan overvallen bloot te stellen’, zegt Welten in het Parool.

Oprichter Tom Filippini zegt in reactie dat zijn bezorgers maar tien tot twintig euro bij zich hebben. ‘Maar als onze bezorgers ook dat kleine beetje wisselgeld niet meer bij zich mogen hebben, zegt Welten in feite dat een burger niet meer met een gevulde portemonnee over straat kan’

Filippini zegt ook dat de politie veel doet, maar dat de straffen te laag zijn. ‘Als de politie een overvaller pakt, is het vervolg een lachertje. Zo’n jongen zit een paar dagen in de cel en gaat vervolgens vrolijk door. Er is nauwelijks een barrière.’

Een alternatief is dat klanten via internet betalen. Helaas slaat dat nog niet aan. Derk Jan Landzaad van Domino’s Pizza zegt dat mensen nog niet zo ver zijn. ‘In Almere-Buiten heeft onze vestiging geprobeerd alleen nog elektronisch te laten betalen bij zowel bezorgingen als afhalen, maar het houdt sommige klanten tegen. Mensen zijn nog niet zo ver.’

Reageer op dit artikel