nieuws

Domino’s Pizza wil restaurant op de maan

Bedrijfsvoering

Restaurantketen Domino’s Pizza heeft plannen bekendgemaakt om een restaurant op de maan te openen. Een bouwonderneming zou intussen al bezig zijn met het ontwerp van de zaak, die bolvorming wordt. Prijskaartje: 15 miljard euro.

Domino’s Pizza wil restaurant op de maan

De plannen zijn afkomstig van de Japanse tak van de pizzaketen en worden gemeld door de Britse krant The Telegraph.Het lijkt op een vervolgstap in de concurrentiestrijd met de Pizza Hut. Deze keten leverde in 2001 pizza’s aan de astronauten die op dat moment in het internationale ruimtestation ISS in een baan om de aarde draaiden. Domino’s Pizza stuntte vorig jaar door een werknemer bijna 23.000 euro te betalen voor een uurtje pizza’s bezorgen.

Transport peperduur

De primeur van het restaurant op de maan is niet goedkoop: 15 miljard euro gaat het project kosten. Vijf miljard euro is voor het transport voor 70 ton constructiemateriaal en keukentoestellen.

‘We hebben het concept vorig jaar al uitgetekend’, vertelt woordvoerder Tomohide Matsunaga. ‘We zijn er nog niet over uit wanneer het restaurant daadwerkelijk de deuren kan openen, maar willen alvast anticiperen op het feit dat over enkele jaren de maan permanent zal worden bewoond.’

Reageer op dit artikel