nieuws

Starbucks aangeklaagd na ontslag kleine medewerker

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse overheid klaagt koffieketen Starbucks aan om het ontslag van een kleine medewerker. Op haar derde werkdag had de medewerker om een trapje of opstapje gevraagd om haar werk goed te kunnen doen.

Starbucks aangeklaagd na ontslag kleine medewerker

De vrouw kreeg direct haar ontslag in plaats van het gevraagde krukje. De bedrijfsleider gaf als reden dat ze door haar geringe lengte, de vrouw lijdt aan achondroplasie ofwel dwerggroei, haar collega’s in gevaar zou kunnen brengen.

Volgends Amerikaanse commissie voor gelijke behandeling EEOC (U.S. Equal Employment Opportunity Commission) is dit ontslag onrechtmatig en sleept het bedrijf voor de rechter. Starbucks had volgens de EEOC de werkplek aan moeten passen omdat het gevraagde krukje of opstapje een redelijk verzoek was. De EEOC wil dat Starbucks een schadevergoeding betaalt en zich voortaan aan de wet houdt. Bovendien moet het bedrijf het beleid aanpassen en personen met een handicap een eerlijke kans geven.

Het voorval had al in 2009 plaats. Dat het voorval nu pas voor de rechter komt is omdat de EEOC de zaak eerst buiten de rechter om wilde schikken. Starbucks ging hier niet op in.

Reageer op dit artikel