nieuws

Burger King Enschede gesloten vanwege hoge huur

Bedrijfsvoering

De vestiging van Burger King in het Enschedese winkelcentrum De Klanderij is afgelopen woensdag van de ene op de andere dag gesloten. De huur van €17.000 per maand is het bedrijf te veel geworden.

Burger King Enschede gesloten vanwege hoge huur

Het hamburgerrestaurant en verhuurder ASR troffen elkaar verleden jaar december al bij de rechter vanwege een huurachterstand van bijna €234.000, meldt dagblad Tubantia. De vestiging van de hamburgerketen kon de huur niet opbrengen omdat de bezoekersprognoses, die in 2003 bij de opening van het winkelcentrum werden gesteld, niet uitkwamen. De rechter oordeelde toen dat Burger King binnen acht weken moest vertrekken.

Het leek enige tijd of de twee partijen er toch uit zouden komen. ‘We hebben Burger King niet binnen kunnen houden’, zegt een woordvoerder van ASR in Tubantia. ‘Maar dat is niet gelukt en we zijn op zoek naar een andere huurder.’

Eerder al ging een lunchroom in het winkelcentrum failliet. Een faillissement dat de uitbater zelf aanvroeg nadat hij eerder al de huur eenzijdig met een derde had teruggeschroefd.

Reageer op dit artikel