nieuws

RTL wil hygiënecontroles van nVWA openbaar maken

Bedrijfsvoering

RTL stapt naar de rechter om de inspectierapporten van de door nVWA gecontroleerde horecazaken openbaar te maken. Dat laat de zender weten in het half acht journaal van RTL Nieuws op donderdag 24 december.

RTL wil hygiënecontroles van nVWA openbaar maken

Daarin werd een groot item uitgezonden over keukencontroles in ons land. De nVWA heeft vorig jaar aan ruim 7400 horecabedrijven een maatregel opgelegd omdat de hygiëne te wensen overliet. Dat is 68 procent meer dan in 2008, toen de VWA een sanctie oplegde aan ruim 4400 zaken. Het aantal bedrijven dat werd beboet, steeg met 20 procent.

De nVWA, die de controles uitvoert, maakt nooit bekend om welke restaurants dat gaat. Een woordvoerder van De Consumentenbond liet weten dit jammer te vinden omdat openheid van zaken volgens hem de consument beter kan helpen bij het maken van een keuze voor een horecazaak. Koninlijke Horeca Nederland (KHN) is tegen het openbaar maken van de inspectierapporten.

RTL heeft laten weten de bedrijfsnamen van de geïnspecteerde horecazaken graag kenbaar te maken. Het wil hiervoor naar de rechter stappen om dit te bewerkstelligen. Wanneer RTL deze juridische stap zet, is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel