nieuws

Drie bestuursleden stappen uit onvrede uit sectorbestuur Fastservice

Bedrijfsvoering

Sectorvoorzitter Jos van Alphen en de bestuursleden Luc Blok en Patrick Nieuwveld zijn uit het bestuur van de Sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland gestapt.

Drie bestuursleden stappen uit  onvrede uit sectorbestuur Fastservice

Ex-voorzitter Jos van Alphen noemt als belangrijkste reden voor het terugtreden een al ‘langer aanhoudend verschil van inzicht tussen het sectorbestuur en de organisatie KHN’. Van Alphen: ‘De afdeling Fastservice is een specifieke tak van sport binnen KHN en dat wordt daar niet zo gezien.’

Als gevolg daarvan vonden Van Alphen, Blok en Nieuwveld dat ze te weinig door KHN werden ondersteund. ‘Als bestuur moet je de vertegenwoordiger zijn van de ondernemers in de sector en op basis daarvan besturen. Vervolgens dient KHN dat beleid uit te voeren. Wij namen die uitvoering zelf vaak ter hand omdat anders niet gebeurde wat wij voor ogen hadden’, aldus Van Alphen. ‘Dat leidde uiteindelijk tot een voor ons onwerkbare situatie.’

Jos Kamphuis tijdelijk voorzitter

Horecaondenemer Wim Cox en McDonald’s franchisenemer Ben Franken blijven de belangen van de sector dienen als bestuurder van de sector Fastservice, zo is te lezen op de website van KHN. Het Landelijk Bestuurslid de heer Jos Kamphuis is tijdelijk voorzitter van het sectorbestuur Fastservice en zal aanblijven tot een geschikte kandidaat voor het voorzitterschap is gevonden, meldt KHN.

Reageer op dit artikel