nieuws

Tegenhanger van fastfood in DDR-restaurant

Bedrijfsvoering

In Berlijn is een restaurant geopend met typische DDR-maaltijden. Een van de gerechten op de kaart is gegrilde kip, de zogeheten Broiler. Dit gerecht werd in de jaren tachtig speciaal bedacht als antwoord op in het westen populairder wordende fastfood.

Tegenhanger van fastfood in DDR-restaurant

Het restaurant staat pal naast het DDR-museum, zo meldt Historiek.net.

Naast de Broiler staat verder Ketwurst op de kaart. Ketwurst was in de jaren tachtig erg populair in de DDR en werd als tegenhanger gezien van de hotdog. Broiler wordt geserveerd met zoetzure paprikasaus.

Historiek.net weet verder te melden dat er op de streng gecontroleerde staatszender van de DDR in 1958 al een kookprogramma was te zien. In Der Fernsehkoch empfiehlt was televisiekok Kurt Drummer te zien.

Reageer op dit artikel