nieuws

McDonald’s opent ‘groen’ restaurant

Bedrijfsvoering

McDonald’s opende in Duitsland onlangs een zogenaamd ‘groen’ restaurant. Na Amerika wordt energiebesparend ondernemen ook in Europa een trend die in zwang raakt.

McDonald’s opent ‘groen’ restaurant

De hamburgerketen opende 25 april haar eerste EE-Tec restaurant in Bremen. De dubbele E staat voor Energie-efficiënt. Het gaat om een proefproject, waarbij energiebesparende technologieën en alternatieve energie samenkomen. Ruim drie jaar is aan de ontwikkeling en totstandkoming gewerkt.

De energiebesparende maatregelen zijn bijna te veel om op te noemen. Er wordt onder andere gewerkt met aardwarmte, warmteterugwinning, zuinige LED-verlichting, zonne- en windenergie, opvang van regenwater voor de toiletten en milieuvriendelijke reiniging van afvalwater. Het restaurant heeft door al deze maatregelen geen gasaansluiting nodig.

Een onafhankelijk ecologisch instituut zal de test na een jaar evalueren. De evaluatie moet duidelijk maken of deze technologieën ook worden ingezet in andere vestigingen. De keten heeft maar liefst 1333 vestigingen in Duitsland

McDonald’s is al langer actief op gebied van duurzaamheid. In Duitsland wordt 90 procent van het afval gescheiden en hergebruikt. Het frituurvet wordt bijvoorbeeld verwerkt tot biodiesel die wordt gebruikt in de vrachtwagens van de fastfoodketen.

Reageer op dit artikel