nieuws

Politiek vraagt om steun horecabedrijf

Bedrijfsvoering

Een meerderheid van de politieke partijen uit de gemeenteraad van Breda wil dat de gemeente steun verleend aan Pizza Planet. Het horecabedrijf is door een verhuizing en tal van tegenslagen in de problemen gekomen.

Politiek vraagt om steun horecabedrijf

De ongebruikelijke stap van VVD, PvdA, CDA, D66, GroenLinks en Leefbaar Breda om de gemeenteraad te bewegen hulp te bieden, wordt ingegeven door mogelijk ambtelijk falen.

Pizza Planet moest in 2005 verplicht verhuizen vanwege een slechte staat van het toenmalige pand. Het horecabedrijf kreeg van ambtenaren op het stadskantoor te horen dat het zich mocht vestigen in de Schorsmolenstraat.

Pizza Planet investeerde in dat pand meer dan een half miljoen euro. De Bouw- en Woningtoezicht oordeelde na controle dat een nieuwe horecagelegenheid in die buurt niet mogelijk is. Het horecabedrijf vreest nu failliet te gaan.

Reageer op dit artikel