nieuws

Gouda’s Glorie en Diamant in Belgische handen

Bedrijfsvoering

De Belgische fabrikant van oliën, frituurvetten en diepgevroren broodproducten Vandemoortele neemt de olie- en vetactiviteiten over van Van Dijk Foodproducts.

Gouda’s Glorie en Diamant in Belgische handen

Met de overname krijgt Vandemoortele merken als Gouda’s Glorie en Diamant en de productielocatie in Zeewolde in handen. Naast deze merken produceert de fabrikant margarine, sauzen en frituurvetten voor private labels, zowel in retail als foodservice.

Van Dijk haalde verleden jaar met deze activiteiten een omzet van 138 miljoen euro en biedt werk aan ongeveer 145 mensen. Vandemoortele is een stuk groter en haalt uit de productie van olie en vetten een omzet van 450 miljoen euro op een totale omzet van 1,1 miljard. De fabrikant verwacht door de overname flinke schaalvoordelen te behalen op zowel productie als marketing.

De overname is nog wel afhankelijk van goedkeuring van mededingingsautoriteiten. Hoeeveel voor de merken Gouda’s Glorie en Diamant wordt betaald is niet bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel