nieuws

Chipotle’s eerste Europese restaurant open

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse Mexican Food-keten Chipotle heeft de oversteek naar Europa gemaakt. De keten opende onlangs een restaurant in Londen.

Chipotle’s eerste Europese restaurant open

De keten, die meer dan duizend vestigingen telt in Amerika, wil het niet bij deze ene vestiging houden en is op zoek naar meer goede locaties in Londen. Er zijn ook plannen om de oversteek naar het vaste land van Europa te maken. Daarbij heeft de keten haar oog laten vallen op Parijs en enkele Duitse steden.

Chipotle streeft er naar duurzaam te ondernemen. Grondstoffen worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht en er worden hoge eisen aan gesteld. Zo moeten de dieren die voor het vlees worden gebruikt goed worden gehuisvest en mogen geen groeihormonen krijgen. Verder worden vooral seizoensproducten gebruikt die lokaal worden geteeld zodat ze niet over lange afstanden worden vervoerd.

Wanneer en of de keten ook naar Nederland komt is niet bekend, aldus persvoorlichter Chris Arnold in een e-mail.

Reageer op dit artikel