nieuws

Snackbar volledig verwoest na brand

Bedrijfsvoering

Snackbar de Roos aan de Stoombootweg in Amsterdam-Noord is eind vorige week volledig uitgebrand. De eigenaren waren al van plan hun bedrijf te sluiten omdat ze veel overlast ondervonden van bezoekers van het naastgelegen café De Bierhut.

Snackbar volledig verwoest na brand

Het vuur ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag rond de klok van 2.30 uur. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de zaak grotendeels werd verwoest.

De geschrokken eigenaren zijn ervan overtuigd dat de brand is aangestoken. Al jarenlang hebben ze te maken met grote overlast als vernielingen en bedreigingen. Ze overwogen daardoor na de zomer al te stoppen met de snackbar. Door de brand worden ze daar nu eerder dan gepland toe gedwongen.

De recherche is een hele dag bezig geweest met sporenonderzoek. Of de brand ook daadwerkelijk aangestoken, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel