nieuws

Duitse McDonald’s ‘zette’ privé-detective op franchisenemer

Bedrijfsvoering

McDonald’s Duitsland heeft vanwege een conflict een privédetective onderzoek laten doen naar een franchisenemer. De keten zegt dat het hierbij om een eenmalig geval handelt en niet vaker voor zal komen.

Duitse McDonald’s ‘zette’ privé-detective op franchisenemer

De franchisenemer, die een aantal restaurants bestierde in Frankfurt, zou jarenlang geld dat bestemd was voor het McDonald’s kinderfonds hebben verduisterd, verklaarde de keten aan het Deutsche Presse Agentur. Bij hoge uitzondering is een detectivebureau ingeschakeld, mede omdat de franchisenemer zich niet aan de franchiseovereenkomst zou houden.

De inzet heeft mogelijk tot onrust geleid bij de andere franchisenemers van de keten. Die beweren, zo bericht de Amerikaanse Wall Street Journal, dat de keten agressieve technieken gebruikt om franchisenemers uit hun zaken te jagen. In andere gevallen zou personeel van franchisenemers banen aangeboden zijn in ruil voor belastende verklaringen.

McDonald’s Duitsland zit enigszins met het geval in de maag. Hoewel de keten ook voor de rechter gelijk kreeg zullen in de toekomst geen privédetectives meer ingeschakeld worden bij conflicten, verklaarde een woordvoerder. Die er aan toevoegde dat de verstandhouding met de overige 256 franchisenemers excellent is.

Reageer op dit artikel